Wat is het verschil tussen Workflow Management en Business Proces Management?

Verschil Workflow Management en Business Process Management

In de praktijk van procesinrichting, procesoptimalisatie en pakketkeuzes wordt vaak gebruikt maakt van twee termen die op elkaar lijken maar toch echt verschillend zijn. Voor beide is plek maar de vraag zal zijn, als u ook voor de keuze komt te staan: Wat past het beste bij mijn organisatie?

Ik zal de verschillen uitleggen op een technische manier (voor wie het verschil exact wil kunnen duiden) en op een mensvriendelijke manier (voor wie dit de-ver-van-mijn-bed-show is, maar zich er toch in moeten/willen verdiepen).

Workflow Management (WM)

WM is een technologie die het werkproces, de interacties tussen mensen (medewerkers) en softwaresystemen coördineert. Software kan voor gebruikers lastig te begrijpen zijn en met een stappenplan (workflow) wordt de software op de juiste manier gebruikt. Als technologie bestaat WM al lang. In de loop der jaren heeft workflow management zich getransformeerd van een op zichzelf staande tool tot een middleware-achtige technologie, waarbij workflow een hulpprogramma is geworden voor andere toepassingen. Zuivere workflow aanbieders zijn er vandaag de dag niet veel meer, vrijwel alle aanbieders zijn hybride geworden, bijvoorbeeld door het aanvullen van de workflow management tekortkomingen van SharePoint, Dynamics CRM, Salesforce etc.

Business Process Management (BPM)

BPM is een meer geavanceerde vorm van workflow management. Specifiek voor BPM-software geldt de aanwezigheid van diverse extra modules (ExtraNet, BAM of business activity monitoring, business rule engine, user interfaces, simulaties, groepssamenwerking, document management, grafische modeleeromgeving, microservices, etc.) waardoor een diepere, meer effectieve, coördinatie van bedrijfsactiviteiten mogelijk wordt. Bijzonder is ook dat de voor de werking van het BPM-systeem een en dezelfde (programmeer)taal wordt gebruikt.

 

Als u bovenstaande heeft gelezen ziet u het verschil misschien nog niet helemaal goed. Daarom onderstaand een aantal voorbeelden die analoog zijn aan de technische beschrijving:

WM: u bent recruiter. U plaats een advertentie voor een nieuw medewerker op social media, ontvangt en selecteert sollicitatiebrieven, interviewt de kandidaten en selecteert de meest passende kandidaat.

BPM: u bent hoofd P&O. U zorgt dat de ondernemingsstrategie wordt vertaald naar functies en functieprofielen, u bouw het salarishuis, u denkt na over ziekte en verzuim, u stelt recruiters aan en ondersteunt hen met een doordacht processchema voor de selectie van nieuwe medewerkers. U let scherp op de aantrekkelijkheid van de onderneming als mogelijke werkgever.

 

WM: u bent sales representative en maakt iedere week minimaal 8 afspraken met prospects om daaruit 1 nieuwe klant over te houden. Week in, week uit, als invulling van uw marktbewerkingsplan.

BPM: u bent Chief Commercial Officer. U bent verantwoordelijk voor de overall marketing en sales strategie van de onderneming. U laat marktonderzoek doen om kans te creëren. U coördineert radio en tv-reclames. U stuurt een team van 15 verkopers aan, volgt hun commerciële succes, en werft zo nodig nieuwe kandidaten.

 

Bovenstaande maakt duidelijk dat de keuze voor een Workflow Management of BPM software product direct gerelateerd moet zijn aan de requirements van de organisatie. Welk probleem moet worden opgelost of welke uitdaging moet kunnen worden aangegaan en welk van de twee softwareproducten past daarbij het best? Zoals gezegd, voor beide is ruimte maar de praktijk leert ook dat een workflow management tool vrijwel alleen beschikbaar is als een add-on, terwijl BPM een op zichzelf staande coördinatie tool is voor het management van een afdeling of onderneming.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp. Neem contact op!

Posted on

Cookies & Privacy

Kosanuq voldoet aan de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming. Bij een bezoek aan deze website worden geen persoonsgegevens bewaard.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen