Eenvoudig de customer journey verbeteren

Customer Journey verbeteren

Digital transformation, het slimmer en efficiënter inrichten van processen

Bij Kosanuq denken we dag-en-nacht na over de mogelijkheden van ‘digital transformation’. Voor ons staat dit begrip o.a. voor het slimmer en efficiënter inrichten van processen, met als doel de klantervaring te verbeteren. Bij verbeteren wordt al snel gedacht aan meer omzet of winst maar er zijn ook andere drivers, zoals het managen van verwachtingen van (potentiële) klanten.

Een casus waar ik recentelijk over ben geïnformeerd kan als voorbeeld dienen. Een bevriende juriste werd uitgenodigd voor een tijdelijke positie als compliance manager bij een financiële instelling. Zij staat bij diverse detacheringsbureaus ingeschreven en wordt daardoor vrij regelmatig benaderd voor tijdelijke opdrachten. Nadat alle voor de hand liggende vragen werden doorgenomen (beschikbaarheid, interesse, uurtarief, etc.) was de afspraak dat haar CV samen met diverse andere CV’s werd aangeboden bij de opdrachtgever. De opdrachtgever zou hieruit zelf een keuze maken en via de bemiddelaar zou de keuze kenbaar worden gemaakt.

 

Afspraak is afspraak?

Uiteraard wacht de bevriende juriste met interesse en een zekere spanning af (zou zij de voorkeur van de opdrachtgever genieten?) Na 14 dagen had zij nog geen reactie ontvangen. Ook niet na 30 dagen en uiteindelijk mocht ze helemaal geen reactie meer ontvangen. U zult begrijpen dat zij zwaar teleurgesteld was. Het mislopen van een opdracht hoort erbij, daarover kan geen misverstand bestaan.

Maar om te moeten concluderen dat je blijkbaar vergeten bent voelt heel naar. Alsof je je relevantie hebt verloren. Uit haar eigen mond heb ik mogen vernemen dat zij het even helemaal gehad had met het bureau. En terecht. De professionele opzet en uitstraling van het detacheringsbureau ten spijt verliest de organisatie -tijdelijk- een hooggekwalificeerde juriste als potentieel te bemiddelen kandidaat. Als deze ervaring ook nog eens gedeeld wordt via Facebook is de reputatieschade daar.

 

Het alternatief is eenvoudig te bedenken

Het proces van het bemiddelen voorziet niet alleen het plaatsen van de geselecteerde kandidaat maar ook in een correcte response richting de kandidaten die voor de opdracht niet zijn geselecteerd én het geïnteresseerd houden van deze kandidaten voor een volgende opdracht. Een eenvoudig proces met grote impact.

 

Posted on

Cookies & Privacy

Kosanuq voldoet aan de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming. Bij een bezoek aan deze website worden geen persoonsgegevens bewaard.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen